Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Vad är Diglias?

Vad är Diglias och hur fungerar det?
Kundservice Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Diglias är en digital identitetstjänst som gör det enkelt och säkert att logga in utan lösenord. Hos Göteborgsvarvet kan du bland annat använda Diglias för att logga in på Mina sidor, anmäla dig till våra lopp och delta i aktiviteter. Informationen om dig skickas krypterad, på samma sätt som med mobilt BankID.

  HUR FUNGERAR DIGLIAS? 
  Diglias är en app som du laddar hem gratis i din telefon. Med hjälp av appen kan du komma in utan lösenord på goteborgsvarvet.se. Första gången du använder Diglias kommer du behöva fylla i vissa uppgifter om dig själv. Dessa uppgifter sparas sedan i ditt digitala ID i appen.

  Kan jag inte anmäla mig till Göteborgsvarvet som vanligt i fortsättningen?
  Jodå. Du kan anmäla dig som vanligt. Men det kommer att gå snabbare och spara dig mer tid i fortsättningen om du använder Diglias.

  HUR SKA MAN KOMMA IHÅG LÖSENORDET TILL DIGLIAS? 
  Du behöver inget lösenord. För att logga in på Göteborgsvarvet räcker det att läsa av en QR-kod med telefonens kamera, om du loggar in via mobilen öppnas Diglias app automatiskt för inloggning. För att komma åt känsliga uppgifter med Diglias krävs en kod. Diglias är en infrastruktur som möjliggör olika säkerhetsnivåer för dina uppgifter.

  OM NÅGON KOMMER ÅT MIN MOBIL – KAN DE STJÄLA MIN IDENTITET DÅ? 
  Nej. Appen går att öppna i telefonen, men den innehåller ingen personlig information. När du använder appen för att komma åt känslig information kräver Diglias verifiering.

  KAN NI BESTÄMMA VILKA UPPGIFTER OM MIG SOM ANDRA FÖRETAG KAN FÅ, ELLER ÄNDRA I MINA UPPGIFTER? 
  Nej, vi varken kan eller vill ändra. Det är bara du som bestämmer vilka uppgifter du vill lämna ut.

  Bästa hälsningar,

  Emelie Göteborgsvarvet

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.