Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

SM Halvmaraton

Vad innebär SM i Halvmaraton?
Kundservice Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Inbjudan till SM halvmaraton
  Göteborgs Friidrottsförbund står som värd för SM på distansen halv maraton (21097,5 meter) som avgörs i samband med Göteborgsvarvet, lördagen den 18 maj 2019, med start kl 13:00.

  Svenska Friidrottsförbundet har fastställt att tävlande som uppnått någon av nedanstående kvaltider på sanktionerad tävling under perioden 1 januari 2018 – 29 april 2019 och representerar en till SFIF-ansluten förening kan anmäla sig till SM senast måndag 29 april 2019.

  Kvaltider till SM
  Herrar:
  Maraton 2.39.00, halvmaraton 1.12.00, 10 000 m 32.00,00.
  Damer: Maraton 3.06.00, halvmaraton 1.25.30, 10 000 m 37.00,00.

  Maraton/halvmaraton skall vara på kontrollmätt landsvägsbana medan kval genom 10 000 m, utöver kontrollmätt landsvägsbana, också kan göras på arena.

  Startlista
  Välj Göteborgsvarvet – Svenskt Mästerskap i rullisten i startlistan.

  Anmälan
  Anmälan till SM i Halvmaraton 2019 kan endast göras via en till Svenska Friidrottsförbundet ansluten förening.
  Till anmälningsguiden

  Anmälan ska vara Göteborgs Friidrottsförbund tillhanda senast måndagen den 29 april 2019 och avgiften är 200 kr. Efteranmälan till SM kan göras fram till fredagen den 17 maj 2019 mot en avgift av 400 kr. SM-deltagare blir automatiskt seedade till första startgrupp i Göteborgsvarvet.

  Arrangör: Göteborgs Friidrottsförbund

  Kontakt: sm@goteborgsvarvet.se

  Välkommen till Svenska Mästerskapen över en halv maraton!

  PM för SM halvmaraton 18 maj 2019
  Välkommen till GöteborgsVarvet 2019 som också är svenskt mästerskap på halvmaraton. Här är information för dig som är anmäld i SM-klassen.

  Startlista Se denna länk – Startlistan.

  Välj Göteborgsvarvet – Svenskt Mästerskap i rullisten i startlistan.

  Nummerlapp: Du hämtar själv ut din nummerlapp. Detta sker på Göteborgsvarvet Expo i Svenska Mässan (vid Korsvägen). Om du saknar startbevis går du till informationsdisken vid ingången till Göteborgsvarvet Expo så får du hjälp. Nummerlappen skall bäras fullt synlig, ovikt, under hela loppet.

  Tävlingsdräkt: SM-deltagare måste bära föreningens tävlingsdräkt.

  Vätskelangning: Det är fri vätskelangning runt hela banan under Göteborgsvarvet.

  Omklädning: I start- och målområdet (i Frölundaborg) finns omklädningsrum avsatta för SM-löparna.

  Elitgruppen: Samtliga SM-deltagare startar i elitgruppen med start kl 13:00.

  Dopingtest: Kommer eventuellt att genomföras på ett antal löpare efter loppet.

  Pacing: Det är inte tillåtet att en manlig löpare pacar en kvinnlig elitlöpare. Detta innebär att manliga löpare inte får agera farthållare för kvinnliga elitlöpare, inte får agera vindskydd och inte heller får assistera när det gäller att hämta dryck vid vätskekontrollerna eller längs banan. Om en kvinnlig elitlöpare på detta sätt får assistans under loppet riskerar hon att bli diskvalificerad i SM-klassen och att gå miste om eventuella prispengar. Det är heller inte tillåtet att cykla med löparna någonstans på banan.

  Prisutdelning: Herrar SM ca kl 14.40. Kvinnor SM ca kl 14.45 (placering 1-6). Samling på innerplan direkt efter målgång.

  Träningsbidrag: I SM-klassen betalas träningsbidrag till de fem främsta kvinnliga och manliga löparna enligt följande: 1:a plats 1 500 euro, 2:a plats 800, 3:e plats 400, 4:e plats 200, 5:e plats 150 euro.
  Det är dessutom totalt 28 600 euro i träningsbidrag/prispengar till de tio främsta i herr- och damklassen i Göteborgsvarvet. Träningsbidrag/prispengar utbetalas till löparens förening.

  Välkommen till Göteborg och lycka till i loppet!
  Kundservice

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.