Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Hur lång tid har jag på mig att springa Varvet och vem kan springa Varvetmilen?

Hej!

I år kommer jag att försöka genomföra mitt första Göteborgsvarvet. Det känns super kul att delta men jag har en fundering...
Jag kommer förmodligen hamna i den sista startgruppen och är då rädd för att jag kanske inte hinner till platsen där repet dras men hur lång tid har jag på mig att ta mig dit? Vet ni ungefär hur många minuter per kilometer jag bör snitta för att hinna?

Sen en fundering kring varvetmilen, är det motionärer som deltar eller bara ”elit” som vill få bättre startgrupp?

Hoppas på svar!
Jim Tiitinen Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Jim,

  Vad roligt att du ska springa Göteborgsvarvet för första gången!

  Hur lång tid du har på dig beror på vilken startgrupp du blir placerad i. Löpare som inte sprungit Göteborgsvarvet eller Varvetmilen blir placerade i en av de sista åtta startgrupperna som har starttider mellan 15.13-16.00. Ju tidigare du anmäler dig, desto tidigare startgrupp kommer du bli placerad i.

  Repet dras efter 13,3 km klockan 17.40. Om vi utgår från att du springer i den sista startgruppen, som startar 16.00, har du då som allra minst 1h och 40 min på dig att springa 13,3 km. För att hinna behöver du därför snitta ca 7,5 min/km.

  Alla är välkomna att delta i Varvetmilen, både motionärer och elit brukar springa loppet. Om du inte har sprungit Göteborgsvarvet tidigare så kommer en tid i Varvetmilen, oavsett resultat, automatiskt placera dig i en tidigare startgrupp.

  Bästa hälsningar,
  Emelie Göteborgsvarvet
 • Hej!

  Tack för svaret!
  Då ska jag nog springa ett varvenmil någonstans! smile

  Mvh

  Jim
  Jim Tiitinen

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan bli synligt för alla.
Din e-post visas aldrig publikt. Läs vår policy