Coronaviruset

Hur påverkar covid-19 (coronaviruset) genomförandet av Göteborgsvarvet?
Kundservice Göteborgsvarvet Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • 20200402: Viktig information om våra 23 inställda evenemang i vår. Informationen har även mejlats ut till respektive löpare.  

  20200325: Vi kommer snart gå ut med all info vad som gäller, vad som händer nu och vad det finns för alternativ. Vi återkommer till er löpare så fort allt är klart.

  20200318: Infor­ma­tion från Göte­borgsvarvet med anled­ning av coro­n­aviruset (covid-19)

  Vi har tidi­gare informer­at om att Göte­borgsvarvet och 22 andra lopp inte kom­mer att genom­föras som plan­er­at i vår. Sta­tus just nu är följande:

  Göteborgsvarvetorganisationen har de senaste dagarna arbetat intensivt med att samla information och utvärdera situationen som råder. Evenemanget är mycket komplext med många inblandade och även flera faktorer som skall klaffa för att kunna leverera den gigantiska löparfest som Göteborgsvarvet är.

  Hälsan och säkerheten är självklart i stort fokus. För oss är det viktigt att vi vänder på alla stenar och tar ett så välgrundat beslut som möjligt om vad som nu sker med Göteborgsvarvet samt övriga lopp.

  Vi har kommit långt i arbetet och vi närmar oss ett beslut, där vi vill tillmötesgå önskemål från så många intressenter som möjligt. Vi behöver dock ytterligare några dagar.

  Under nästa vecka, senast den 27 mars, kommer vi att kunna lämna besked om vad som gäller för Göteborgsvarvet 2020, samt övriga lopp som är uppskjutna tillsvidare. Detta är en tuff situation för oss alla. Vi ber om er förståelse och ert tålamod.

  20200313: Infor­ma­tion från Göte­borgsvarvet med anled­ning av coro­n­aviruset (covid-19)

  Vi har tidi­gare informer­at om att Göte­borgsvarvet och 22 andra lopp inte kom­mer att genom­föras som plan­er­at i vår. Sta­tus idag, den 13 mars, är följande:

  Vi arbetar just nu med många frågeställningar, detta är verkligen en utmaning på många sätt. Vi behöver mer tid för att samla information och skapa oss en bild av läget för de olika loppen framöver, innan vi kan ge besked om vad som nu gäller.
  Så snart vi har ytterligare information kommer vi att delge den. Senast den 18 mars kommer vi att kontakta alla anmälda igen, med status. Tack för ert tålamod.

  20200312: Infor­ma­tion från Göte­borgsvarvet med anled­ning av coro­n­aviruset (covid-19):

  Göte­borgsvarvet kom­mer inte att genom­föras den 16 maj 2020. Övri­ga lopp i Göte­borgsvarvets tävlingsvec­ka samt Göte­borgsvarvet Expo kom­mer inte heller att genom­föras som plan­er­at. Vårens upplagor av Varvet­milen är inställ­da tillsvi­dare. Det­ta beslu­tade styrelsen för Göte­borgs Fri­idrotts­för­bund vid ett extrain­satt styrelsemöte sent i går kväll.

  Bakgrunden är risken för smittspridning av covid-19 och regeringens beslut igår, som innebär att från och med torsdag 12:e mars och tills vidare, gäller förbud att anordna allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 500 deltagare i Sverige.

  Att värna om hälsan har varit vägledande vid vårt beslut. Utöver kraven från myndigheterna, vill vi på detta sätt bidra till att minska risken för spridning av viruset och det förväntade trycket på vårt sjukvårdssystem. Vi hoppas ni har förståelse för vårt beslut.

  Göteborgsvarvet är inställt tills vidare. Detta är en mycket komplex situation med många inblandade som påverkas och det finns därför många frågeställningar och konsekvenser kopplade till detta beslut. Vi hoppas ni har förståelse för att vi nu behöver tid innan vi kan delge ny information vad som nu gäller och ge svar på de frågor som uppstår.

  Som ni förstår hör många av sig till oss med frågor kring detta som nu sker, just nu är det denna information vi kan förmedla. Så snart vi har mer information kommer vi att delge er denna. Vi kommer senast imorgon (13:e mars) att kontakta alla anmälda igen, med status och uppdaterad information.

  Mer information om covid-19, hittar du hos Folkhälsomyndigheten. Där finns även bra tips och generella råd om vad som är viktigt att tänka på för att minska ev. smittspridning. Har du frågor om covid-19 kan du även ringa det nationella informationsnumret 113 13.

  Följande 23 lopp är inställda tillsvidare:

  Göteborgsvarvet 16 maj
  Trailvarvet 12 maj
  Stafettvarvet 13 maj
  Specialvarvet 15 maj
  Cityvarvet 16 maj
  Yogavarvet 16 maj
  Miniarvet 17 maj
  Lilla Varvet 17 maj
  Varvetmilen Helsingborg 15 mars
  Varvetmilen Bromölla 21 mars
  Varvetmilen Örebro 22 mars
  Varvetmilen Mantorp/Linköping 28 mars
  Varvetmilen Göteborg 29 mars
  Varvetmillen Uddevalla 4 april
  Varvetmilen Växjö 5 april
  Varvetmilen Jönköping 13 april
  Varvetmilen Malmö 18 april
  Varvetmilen Uppsala 18 april
  Varvetmilen Norrköping 19 april
  Varvetmilen Danderyd 22 april
  Varvetmilen Västervik 25 april
  Varvetmilen Trollhättan 26 april
  Varvetmilen Eskilstuna 2 maj
  Göteborgsvarvet Expo 14-16 maj (mässa)

  Senast uppdaterat 20200402
  Kundservice Göteborgsvarvet
  (Uppdaterad ) Rapportera olämpligt innehåll
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.